پرورش بلدرچین دارای سابقهای کهن است و از گذشتههای دور در مناطق مختلف جهان مورد توجه بوده است. در ابتدا، کشورهای آسیایی مانند چین و ژاپن پیشگام در این زمینه بودند و از این پرنده به دلیل گوشت لذیذ و تخمهای مغذی آن استفاده میکردند. با گذشت زمان، این فعالیت به سایر نقاط جهان از جمله اروپا و آمریکا گسترش یافت و به یکی از حوزههای محبوب در صنعت پرورش طیور تبدیل شد.
بلدرچین به دلیل ویژگیهایی مانند رشد سریع، تطابقپذیری با شرایط محیطی مختلف و تولید اقتصادی تخم و گوشت، در بین پرورشدهندگان جایگاه ویژهای پیدا کرده است.
در دهههای اخیر، بهرهگیری از روشهای علمی و بهبود تکنیکهای پرورشی منجر به افزایش کارایی و تولید در این صنعت شده است. امروزه، با توجه به اهمیت تغذیه سالم و استفاده از منابع پروتئینی کمچرب، بلدرچین بهعنوان یک منبع غذایی سالم و مقوی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.