🐠 پرورش ماهی خاویاری در دنیا قدمتی ۵٠ ساله دارد که از کشور روسیه اغاز شده و در ایران از دهه ۷٠ پرورش این ابزی در ایران گسترش پیدا کرده است. ماهیان خاویاری را در سیستم های مختلف مانند سیستم متراکم، استخرهای خاکی و قفس های دریایی میتوان پرورش داد. در سیستم نیمه متراکم بدون هوادهی تا ۳ کیلوگرم بر متر مکعب و در سیستم های متراکم با تجهیزات هوادهی تا ۶۵ کیلوگرم در هر مترمکعب ماهی خاویاری میتوان برداشت نمود.
🐠 قسمت های مختلف مزرعه پرورش ماهیان خاویاری
۱- بخش پرورش بچه ماهی: شامل شستشو، ابگیری، تجهیز و اماده سازی حوضچه ها برای انتقال لارو ماهی خاویاری؛ کنترل سیستم ابرسانی حوضچه ها و تغذیه بچه ماهیان با غذای فرموله شده؛ انتقال بچه ماهیان به استخرهای پرواری پس از گذشت یکسال.
۲- بخش دوم شامل سال دوم به جهت پروار نمودن ماهی خاویاری میباشد که در این سال ماهی با غذای پرواری تغذیه شده و در سال سوم پس از تعیین جنسیت ماهیان خاویاری به دو بخش ماهیان مولدین و پرواری تقسیم بندی میشوند.
۳- بخش فنی که شامل پشتیبانی از تجهیزات استخرها و اماده سازی ان ها بوده و چنانچه تجهیزات نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند این امور در اسرع وقت انجام شود.