🐠 ابزیان بر اساس نوع تغذیه به دسته های گیاهخواران، گوشتخواران و همه چیز خوران دسته بندی میشوند. نوع مواد اولیه به کار رفته در جیره باید متناسب با نوع دستگاه گوارش ابزی باشد تا ابزی در طول پرورش دچار بیماری و تلفات نشود. به طور مثال گونه های گیاهخوار، همه چیزخوار، گرمابی و اب شیرین مانند کپور، تیلاپیا و میگو در مقایسه با گونه های گوشتخوار، سردابی و دریایی مانند قزل الا از کربوهیدرات موجود در جیره به صورت بهتری استفاده میکنند و توانایی بالاتری جهت مصرف کربوهیدرات دارند و توانایی هضم تا ۴۵ درصد از کربوهیدرات در جیره را دارا میباشند همچنین این دسته از ماهیان قابلیت تا ۲۵ درصد قند را در سیستم گوارش خود دارند در حالی که ماهیان گوشتخوار سردابی حداکثر تا ۱۵ درصد قند را میتوانند هضم و جذب کنند و انرژی غذایی خود را از چربی های جیره دریافت میکنند.