فروش غذا ماهی قزل آلا

  • فروش غذا ماهی قزل آلا

    قبل از اینکه به بحث فروش غذا ماهی قزل آلا برسیم و راجع به آن صحبت کنیم ابتدا باید به عوامل محیطی در فرآیند فروش غذا ماهی قزل آلا رشد و نمو این گونه ماهی بپردازیم.

    برای رشد ماهی قزل آلادمای آب، کیفیت آب، سطح اکسیژه، میزان دی اکسید کربن، نور، تعدا ماهی ها، بستگی دارد.

    در بین همه این عوامل تغذیه ماهی ها بیشترین هزینه را در بر دارد و میزان نور آب باید طوری باشد که ماهی بتواند غذای خود را ببیند تا آن را بخورد.

    به طور کلی در پرورش قزل آلا و فروش غذا ماهی قزل آلا شفافیت باید تا کف استخر تامین شده باشد و میزان مواد معلق آن باید کمتر از ۳۰ میلیگرم در لیتر باشد.

    شرایط غذایی برای رشد و تولید غذا ماهی قزل آلا

    1- غذای تر با میزان رطوبت ۴۵ تا ۷۵% نوعی از غذای ماهی است که به صورت دست ساز تهیه می شود و این غذا را بصورت چرخ شده و نشده به مصرف می رسانند.

    2- غذای مرطوب با میزان رطوبت 30% به صورت دست ساز تولید می شود و معمولاً بصورت چرخ کرده استفاده می شود.

    3- غذای خشک یا پلت تولید کارخانجات آبزیان با میزان رطوبت کمتر از 10%. شامل مخلوطی ساده ای از اجزای خشک است که آنها را بصورت حبه یا فشرده در می آورند.

    معایب غذاهای تر و مرطوب در کارخانه غذا ماهی قزل آلا

    مواد اولیه به کار رفته در تولید غذا ماهی قزل آلا ممکن است دارای کیفیت مناسب نباشد.

    خوراک تولید شده و فروش غذا ماهی قزل آلاممکن است از نظر ترکیبات بالانس و متعادل نباشد.

    به علت بالا بودن میزان رطوبت، ماندگاری خوراک خیلی کم است.

    ضریب تبدیل خوراک بالاست، احتمال آلودگی آب وجود دارد.

    ذرات غذا ممکن است خوب آسیاب و میکس نشده باشند.

    سایز غذای تولیدی برای تولید غذا ماهی قزل آلا ممکن است متناسب با اندازه دهان ماهیان نباشد.

    احتمال آلودگی محیط زیست وجود دارد.

    احتمال مسمومیت غذایی ماهیان بالاست.

    ممکن است خوراک بهداشتی نباشد.

    مزایای تولید غذای ماهی قزل آلا

    در تولید غذای ماهی قزل آلا خوراک کنسانتره توسط کارشناس تغذیه فرموله می شود بنابراین ترکیبات آن بالانس است.

    خوراک، تحت دمای بالا تولید می شود در نتیجه بهداشتی تر است.

    ذرات غذا خوب آسیاب و میکس می گردند.

    چون ضریب تبدیل مناسب دارد آب استخر را کمتر آلوده می کند.

    اندازه پلتهای غذایی متناسب با وزن ماهیها و اندازه دهان ماهیها ساخته می شود.
    بسته بندی مناسب و بهداشتی دارد.

    حمل و نقل و انبار نمودن آن آسان است.

    چون رطوبت غذا پایین است حدود 3-2 ماه خوراک را می توان نگهداری نمود.

    انواع غذا دادن به ماهی قزل آلا

    غذادهی با دست

    غذادادن با دست یکی از روشهایی است که کارگر غذای مورد نیاز را با دست در داخل استخر می پاشد، یعنی هم باید تمام غذ ارا در استخر بریزد و هم بین دفعات غذا ریزی فاصله مناسب باشد.

    با این کار به ماهی فرصت گرفتن غذا را خواهد داد و بدین ترتیب غذای کمتری به صورت پرت خواهیم داشت.

    البته این روش زیاد مناسب نیست چون هرچقدر هم اگر کارگر در غذادهی دقت نماید باز هم مقدار زیادی پرت غذا خواهیم داشت.

    زیرا با تلاطم آب، غذا از دیدشان پنهان شود و به کف استخر سقوط می نماید و دیگر مورد مصرف ماهی قرار نخواهد گرفت. معمولاً در فارم هایی که از این نوع غذادهی استفاده می شود ضریب تبدیل غذایی کم است.

    غذا دهی با دستگاه های اتوماتیک:

    دستگاه آلن

     این دستگاه دارای سوراخ هایی با اندازه های متفاوت است در داخل آن دو تیغه چرخنده وجود دارد که غذا را به سمت سوراخ ها می برد، از این غذاها معمولاً در تراف های پرورشی استفاده می شود.

    دستگاه نیلسن

     از این دستگاه در کانال های سیمانی استفاده می شود. درته این غذاها یک صفحه متحرک برقی وجود دارد که با ریختن غذا از سوراخهای مخصوص روی صفحه غذا در منطقه وسیعی پخش می شود.


    دستگاه پاندولی

     این دستگاه بر روی استخرها نصب می شود و دارای مخزنی است که ماهیان با ضربه زدن به پاندول باعث ریختن غذا در آب می شوند.

    فروش غذای ماهی قزل آلا

    انواع جیره برای ماهی قزل آلا:

    ماهی قزل آلا در هر مرحله از رشد نیازهای غذای متفاوتی دارد، ترکیب غذای هر مرحله باید متناسب با آن مرحله باشد که بر این اساس سه نوع جیره به کار برده می شود.


    غذای استارتر:

     برای بچه ماهی های تا ۵گرم باید از این جیره غذای استفاده کنید. میزان پروتئین موجود در این غذا بالا است این غذا بصورت دانه ای یا خرد در اندازه های متفاوت ساخته می شود.


    غذای رشد: 

    این غذا که دارای  پروتئین کمتر است برای ماهی های ۵ تا۲۰گرم مورد استفاده قرار می گیرد. ذرات این غذا بصورت حبه هستند و اندازه غذا با رشد ماهی بزرگتر می شود.


    غذای پرواری: 

    در این مرحله پروتئین بازهم کاهش می یابد و ذرات آن بصورت پلت می باشد. در این غذا درصد مواد گیاهی افزایش یافته و قطر ذرات نیز بیشتر می شود، از این غذا برای ماهیان ۲۰گرمی تا اندازه آماده فروش استفاده می شود.

    تاکنون تحقیقات زیادی بر روی نوع تغذیه این ماهیان صورت گرفته که نتایج مشابهی داشته اند. غذای تر و مرطوب بعنوان غذاهای خوش خوراک در تغذیه قزل آلا استفاده می شود زیرا علاوه برنرم بودن به دلیل تامین بخشی از اسیدهای آمینه و ویتامین ها بازدهی تغذیه ای و رشد ماهی را افزایش می دهد.

    علاوه بر غذای تر ومرطوب از غذای خشک که همان کنسانتره پلت شده است نیز استفاده می شود که به طریقه مصنوعی تهیه می گردد و از لحاظ تمام گروه های غذایی کامل است.

    مقدار مواد موجود در غذای ماهی قزل آلا طوری طراحی می شود که دارای ۴۰ تا ۵۰ درصد پروتئین، ۱۰ تا ۱۵ درصد چربی، ۱۰درصد قند و مقداری ویتامین و عناصر معدنی باشد.

    حجم باقیمانده غذا نیز توسط پرکننده هایی مثل کنجاله ها تامین می شود. مقدار پروتئین، قند و مواد معدنی مورد نیاز ماهی توسط موادی با منشأ گیاهی مثل آردگندم، آردسویا، آردذرت، کنجاله ها، مخمرآب جو، ملاس و … و با منشأ حیوانی نظیر پودرخون، پودراستخوان، پودر ماهی ، روغن ماهی و… تأمین می شود.

    نکته مهم

    رعایت نکات بهداشتی در امر پرورش ماهی تضمین کننده بقا و سودآوری یک مرکز پرورشی خواهد بود و با به‌ کارگیری و توجه بــه یکسری مسائل کوچک می‌توانـد از بروز مشکلات بزرگ جلوگیری کرد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *